Masaru digital dünyada egemen olma yolunda ilerliyordu.Patron bölgesindeki myotismon da gelişme çabasındaydı.MaloMyotismon olunca tamamen digital dünyayı egemenliğinin altına almış olacaktı.Fakat masaru buna izin vermeyecekti.Ama nasıl önleyebilirdi ki Myotismon'u...O koskocaman bir digimon fakat masaru'nun digimonu daha küçücüktü.Masaru bir an önce rookie seviyeye ulaşıp yeni digimon arkadaşlar edinmek istiyordu...Bu yanına alacağı arkadaşlarıda hesaba katarak myotismonu malomyotismon olmadan önce engellemeye gücü yeterdi.Bunları kafasında kurduktan sonra viximon sanki düşünceleri okumuş gibi sordu :
-Viximon : Masaru.Myotismon'umu düşünüyorsun?
-Masaru : Evet viximon.
-Viximon : Sen hiç merak etme.Ben güçlendiğim zaman onları alt etmeyi başaracağımıza inanıyorum.
-Masaru : Çok iyisin viximon.Senin kadar can dostu bir arkadaş bulamazdım
-Viximon : Bende senin kadar iyi bir tamer bulamazdım Masaru
-Masaru : Sağol viximon.
Bu konuşmalardan sonra karanlık basmıştı.Güneşin önüne adeta siyah bir perde gelmişti.Sonra Seraphimon ve Ophanimon olay yerine gelip tüm nefeslerini bu siyah bulutları göndermeye harcadılar ve gönderdilerde.Olay yerinden uzaklaştı seraphimon ve ophanimon.Masaru şaşkınlıkla izlemişti olanları.Sende gördün mü viximon demeye kalmadan viximon uzaklardan bişey görmüştü ve onun yanına gitmişti.Masaru : "Heey viximon benide bekle."dedi.Masaru'da oraya gittiğinde gözlerine inanamadı.Bu bir ........................ idi.